Luonnon Juurien tarina

Luonnon Juuret on syntynyt rakkaudesta yrtteihin, fermentointiin ja Suomen puhtaaseen luontoon.

Minä, Luonnon Juurien perustaja, My Salminen, olen intohimoinen yrttitieteilijä ja luonnonvaratuottaja. Kun en loihdi rohtoja luonnon kasveista, olen onnellisin puutarhassa tai keittiössä fermentoituja herkkuja luodessa. Luonto on aina ollut minulle tärkeä ja rakas asia - se on auttanut minua jaksamaan myös synkimpinä päivinä. Luonnossa liikkuminen ja luonnonvaraisten kasvien käyttäminen on tärkeä osa elämääni. Viime vuosina minulla on ollut etuoikeus asua upealla paikalla, jossa piha on täynnä villivihanneksia ja rohdoskasveja. Hyödynnän niitä jossain muodossa päivittäin – salaattina, yrttihaudukkeena tai hapatetussa muodossa.

Yritystoiminta alkoi keväällä 2021 luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksella. Keväällä 2023 päätin kuitenkin ottaa taukoa luonnonkosmetiikan tekemisestä ja ruveta valmistamaan hapatteita myyntiin asti, kun minulle tarjottiin mahdollisuus jakaa elintarviketilaa Kahvila Oksin kanssa.

Innostukseni fermentointia kohtaan syntyi jo teini-ikäisenä käynnistäessäni ensimmäisen hapanjuureni ja valmistamalla siitä leipää. Silloin en kuitenkaan saanut kunnon potkua juureeni enkä perehtynyt sen enempää leivontaprosessiin, joten juurileivonnasta tuli muutama välivuosi. Keväällä 2012 innostuin ajatuksesta opiskella leipuri-kondiittoriksi. Opiskeluvuosina keräsin paljon tietoa juurileivonnasta sekä vanhoista leivontamenetelmistä ja lähdin työharjoitteluun Tukholmaan. Tukholmasta palattuani päätin perustaa oman hapanjuurileipomon, Taikinajuuren. Pyöritin omaa leipomo-konditoriaa reilut kolme vuotta, kunnes leipomoyrittäjyys päättyi vuoden 2017 loppupuolella loppuunpalamiseni vuoksi. Leipomoyrittäjyyden jälkeen toipumiseen on mennyt paljon aikaa, mutta samalla innostukseni tuotekehittelyyn ja fermentointia kohtaan on syventynyt. Kamppaillessani terveyteni kanssa ymmärsin kuinka suuri merkitys on sillä mitä syömme ja kuinka tärkeässä roolissa suoliston mikrobiomi on. Hapanjuurileipien lisäksi rupesin hapattamaan villivihanneksia, kaalia ja muita viljeltyjä vihanneksia. Suolistoni alkoi voimaan paremmin ja näin ollen minäkin.

Minulle yrittäjyys on elämäntapa, joka varmasti tulee pysymään mukana jossain muodossa koko loppuelämän. Tosin se saattaa muuttua vielä monta kertaa matkan varrella. Haluan jatkuvasti kehittyä sekä kokeilla uusia asioita ja sen myötä yritystoimintanikin kehittyy.